Detectietraining

Detectietraining door een gecertificeerd detectie-instructeur

Naast de trainingen op maat biedt Britt’s BoevenBende ook detectietraining aan. Ik ben gecertificeerd detectie-instructeur.

Detectie is het zoeken naar en het aanwijzen van een bepaalde geur door de hond. Je hebt het vast wel eens op de televisie gezien waarbij een hond zoekt naar verboden middelen op een luchthaven. Kenmerkend daarbij is dat de hond gaat liggen of zitten en daarmee aan zijn begeleider aangeeft dat daar de geur zich bevindt waar hij op getraind is. Met detectie werk je stap voor stap naar het einddoel: het leren verwijzen van een aangeleerde geur.

detectietraining op maat voor hond
Detectietraining

Wat kan je verwachten

In de detectietraining bij Britt’s BoevenBende gaan we samen aan de slag. De lessen bestaan uit twee onderdelen.  We gaan de hond een geur en een alert aanleren. Als we zover zijn dat de hond de gekozen geur is aangeleerd, kunnen we verschillende contexten en diverse locaties opzoeken en nabootsen. Er zijn zelfs mogelijkheden om deel te nemen examens of wedstrijden. Hier kunnen we dus ook naar toe werken.
Ook krijg je huiswerk mee om thuis aan de slag te gaan.

Detectietraining

Detectie als mentale uitdaging

Naast dat een hond fysieke uitdaging nodig heeft, is mentale uitdaging minstens zo belangrijk. Detectie is een perfecte manier hiervoor. Het is een vorm van zoekwerk, waarbij de hond actief met zijn neus aan de slag gaat. En neuswerk werkt uitdagend, ontspannend en vraagt om initiatief van de hond. Daardoor kan je hond meer (zelf)vertrouwen krijgen en leren om eigen keuzes te maken. De hond krijgt voldoening uit zijn training en dat maakt dat detectie niet alleen heel erg leuk, maar ook heel waardevol is.

De voordelen van detectie:

 • Je werkt samen met je hond
 • Het geeft plezier en voldoening
 • Je leert je hond steeds beter lezen
 • Het is mentaal vermoeiend en uitdagend
 • Het geeft je hond meer (zelf)vertrouwen

Detectietraining is geschikt voor vrijwel alle honden:

 • Onzekere honden
 • Minder fitte of oudere honden
 • Hele energieke honden
 • Pups en pubers
 • Geblesseerde honden of honden die lichamelijk beperkt zijn
 • Honden met gedragsproblemen
 • Voor baasjes die zelf niet meer actief kunnen bewegen
detectietraining

Detectietraining bij Britts BoevenBende

 • Privétraining
 • Duur 30 minuten
 • Dag en tijd in overleg
 • Handvatten om zelf thuis ook aan de slag te gaan

Wil jij ook samen met je hond en zijn neus aan de slag? Neem dan contact met mij op!

vervolgtraining op maat

Wat klanten zeggen

Jennifer Wetsteijn
Jennifer Wetsteijn
Ooit zag ik Britt’s bus rijden en toen was ik eigenlijk al verkocht. Boevenbende 🙌 Het fijnste aan Britt als hondentrainer is dat ze meedenkt, heel duidelijk de informatie overbrengt, slimme tips heeft, realistisch en pragmatisch werkt, en mij altijd een positief gevoel (en hoop haha) geeft over de vorderingen van onze Fender (aka mij als hondenbezitster). Zoek je een goede hondentrainer met veel kennis en ervaring (ook van euhm…. uitdagende honden) die energiek en positief is….. Britt!
Leonie Van Esseveld
Leonie Van Esseveld
Afgelopen zaterdag de 1e keer thuis privé training gehad met onze hond. Best veel vragen maar dat was voor Britt geen probleem. Ze heeft letterlijk overal een tip en antwoord op gegeven. Vooral het stukje gedrag van de hond leren lezen was een openbaring. Raar maar waar de hond is nu al een stuk relaxter. Puur omdat ik heb geleerd hem op de juiste manier te begeleiden. Jack ga ik nu klaarstomen om met Britt mee te kunnen met de uitlaatservice. Britt bedankt voor de fijne communicatie en je bereidheid om al die vragen van ons te bespreken en aan te pakken.
Esther van Arkel
Esther van Arkel
Onze Diesel gaat 2 keer per week mee met Britt en de andere boeven. Sinds hij mee gaat is hij enorm veranderd. Omdat ik hem niet altijd kon “lezen” en ik bang was dat hij weg zou lopen heb ik een privé training gedaan bij Britt. We zijn samen gaan wandelen en Britt heeft mij laten zien waar ik allemaal op kan letten qua lichaamstaal bij Diesel. Ook merkte ik dat Diesel al best goed luisterde. Na deze training zijn we zelf hard aan de slag gegaan om hem beter te laten luisteren. Nu wandelen we vol vertrouwen en ben ik niet meer bang en weet ik waar ik op moet letten. Ook volgen we lesjes detectie bij Britt en het is superleuk om samen met je hond aan de slag te zijn. Britt is enthousiast en duidelijk en heeft goede tips! We zijn zeer tevreden en kunnen haar aanbevelen!
J. Weerheim
J. Weerheim
Wij hebben een duitse herder storm, die is nu 8 maanden.Heel erg druk. Via iemand kregen wij het advies om Britt in te schakelen.Britt is geweldig!! No nonsens maar gelijk aanpakken.Ook waar wij tegen aanlopen pakt zij gelijk op.Samen werking fantastisch.!!!Britt is gezellig,ieve,hard werkende vrouw.Ook fijn is dat we nog altijd op haar mogen terug vallen.Echt een passie voor honden. Britt is altijd aan teraden. Fijne tijd met haar gehad.
Lianne
Lianne
Wij hebben de puppycursus bij Britt gevolgd. Zo fijn de cursus niet bij een algemene hondenschool te volgen, waardoor je kan inbrengen en leert wat jij zelf belangrijk vind in de opvoeding. Goede en duidelijke uitleg en begeleiding. Wij gaan zeker door met vervolg lessen!
Laurence van der Krieken
Laurence van der Krieken
Britt is echt geweldig. Als je hond met volle snelheid de boevenbus in springt weet je dat het goed zit!
Yvette Duysserinck - Jongkind
Yvette Duysserinck - Jongkind
Wat mij het meeste aanspreekt aan Britt is dat zij één van de weinige trainers in de omgeving is die moderne trainingstechnieken en inzichten hanteert. Geen ouderwetse, achterhaalde theorieën maar frisse aanpak die eerlijk is naar de hond en gebaseerd op de laatste wetenschappelijk bewezen leermethoden. Ondanks dat haar bedrijf nog niet heel lang bestaat heeft zij ervaring en kennis genoeg om goed te helpen bij (probleem)gedrag.
WP Renes
WP Renes
Joep (7 mnd) gaat sinds kort mee met Britt. Omdat Joep klein en nog heel jong is vond ik het de 1e keer best n beetje spannend om hem mee te geven. Joep vindt het heerlijk om mee te gaan en is dol op Britt. En...... hij leert ook nog veel van Britt en de andere honden.
Jaqueline BvP
Jaqueline BvP
Leuke spontane meid die de hond begrijpt. Onze hond sta elke week te trappelen om mee te gaan om lekker te wandelen en geknuffeld te worden.