Detectietraining

Detectietraining door een gecertificeerd detectie-instructeur

Naast de trainingen op maat biedt Britt’s BoevenBende ook detectietraining aan. Ik ben gecertificeerd detectie-instructeur.

Detectie is het zoeken naar en het aanwijzen van een bepaalde geur door de hond. Je hebt het vast wel eens op de televisie gezien waarbij een hond zoekt naar verboden middelen op een luchthaven. Kenmerkend daarbij is dat de hond gaat liggen of zitten en daarmee aan zijn begeleider aangeeft dat daar de geur zich bevindt waar hij op getraind is. Met detectie werk je stap voor stap naar het einddoel: het leren verwijzen van een aangeleerde geur.

detectietraining op maat voor hond
Detectietraining

Wat kan je verwachten

In de detectietraining bij Britt’s BoevenBende gaan we samen aan de slag. De lessen bestaan uit twee onderdelen.  We gaan de hond een geur en een alert aanleren. Als we zover zijn dat de hond de gekozen geur is aangeleerd, kunnen we verschillende contexten en diverse locaties opzoeken en nabootsen. Er zijn zelfs mogelijkheden om deel te nemen examens of wedstrijden. Hier kunnen we dus ook naar toe werken.
Ook krijg je huiswerk mee om thuis aan de slag te gaan.

Detectietraining

Detectie als mentale uitdaging

Naast dat een hond fysieke uitdaging nodig heeft, is mentale uitdaging minstens zo belangrijk. Detectie is een perfecte manier hiervoor. Het is een vorm van zoekwerk, waarbij de hond actief met zijn neus aan de slag gaat. En neuswerk werkt uitdagend, ontspannend en vraagt om initiatief van de hond. Daardoor kan je hond meer (zelf)vertrouwen krijgen en leren om eigen keuzes te maken. De hond krijgt voldoening uit zijn training en dat maakt dat detectie niet alleen heel erg leuk, maar ook heel waardevol is.

De voordelen van detectie:

 • Je werkt samen met je hond
 • Het geeft plezier en voldoening
 • Je leert je hond steeds beter lezen
 • Het is mentaal vermoeiend en uitdagend
 • Het geeft je hond meer (zelf)vertrouwen

Detectietraining is geschikt voor vrijwel alle honden:

 • Onzekere honden
 • Minder fitte of oudere honden
 • Hele energieke honden
 • Pups en pubers
 • Geblesseerde honden of honden die lichamelijk beperkt zijn
 • Honden met gedragsproblemen
 • Voor baasjes die zelf niet meer actief kunnen bewegen
detectietraining

Detectietraining bij Britts BoevenBende

 • Privétraining
 • Duur 30 minuten
 • Zaterdag, tijd in overleg
 • Handvatten om zelf thuis ook aan de slag te gaan

Wil jij ook samen met je hond en zijn neus aan de slag? Neem dan contact met mij op!

vervolgtraining op maat

Wat klanten zeggen

Nella Romeijn
Nella Romeijn
Echt een hele fijne uitlaatservice met goede tips Saar is weer hond geworden
patricia opdebeeck
patricia opdebeeck
Elke week ben ik met Sieb, een Friese Stabij, te vinden bij Britt voor detectie. Britt is ontzettend enthousiast en geduldig. Soms is het voor Sieb een uitdaging om bij de les te blijven, maar gelukkig weet Britt steeds raad. Een echte aanrader voor iedereen die zijn hond een mentale uitdaging wil geven.
Rowena Nipius
Rowena Nipius
Onze hond Kenji gaat altijd heel erg graag met Britt mee! Britt heeft kennis van zaken en dat merk je. Ze kent Kenji inmiddels door en door en weet precies hoe met hem om te gaan. We vertrouwen het volledig als hij met haar meegaat.
Jeanette Pepper
Jeanette Pepper
Britt heeft kennis van zaken...ehh honden. Ze leest de hond goed, neemt de tijd voor hen en ze is lief voor ze. Onze lab gaat heel erg graag met haar mee en heeft twee keer in de week een fijn moment met Britt en de andere boefjes. Daarna slaapt hij als een blok. Blij met haar!!
Thea de Prez
Thea de Prez
We zijn pas verhuisd naar Zevenhuizen en moesten noodgedwongen afscheid nemen van onze vorige uitlaatservice. Maar Britt bood uitkomst. Onze Luna voelde zich in no time thuis bij Britt en zij zijn nu de grootste maatjes. Luna en wij zijn ontzettend blij met Britt.
Linda Onderwater
Linda Onderwater
De beste uitlaatservice die je kan hebben voor je hond! Ons Henkie wacht altijd vol ongeduld op Britt 😁
Jacoline Hoogerwaard
Jacoline Hoogerwaard
Riff is ontzettend lief, maar best onzeker wat betreft andere honden. Na wat vervelende gebeurtenissen is hij gaan uitvallen. Na een kennismakingsgesprek met Britt werd ik al een beetje gerustgesteld. We zijn het privé traject aangegaan en kregen elke keer nieuwe tools! Wat is dit leuk! Riff vond het geweldig om aan de slag te gaan en pakt het super op. Stapje voor stapje zien we verbetering. Ik zou eigenlijk iedere hondenliefhebber een dergelijk traject met Britt aanraden! Je leert kijken naar je hond, naar andere honden kijken en daarop te anticiperen! Zo waardevol ❤️ we zijn er nog niet maar we blijven lekker oefenen!