Maatwerk training

Maatwerk dmv concept training

Samen werken, samen groeien en samen leren doe je door elkaar te zien, horen en verstaan.  Daarom werkt Britt’s BoevenBende uitsluitend vanuit het belang van hondenwelzijn.

De trainingen zijn volgens de methode van concept training. Wat betekent dat we kijken naar het individuele karakter van de hond Elke hond heeft zijn eigen genenpakket en bijbehorende (ras)eigenschappen. Dit vormt een deel van het karakter van de hond. Elke hond is uniek en behoeft een eigen aanpak. Daarom is het zo leuk dat we bij iedere individueel bekijken of we vaardigheden willen afremmen, bijschaven of ontwikkelen. Deze vaardigheden noemen we concepten. 

Concepten zijn eigenschappen zoals beloningsgevoeligheid, impulscontrole, kunnen nadenken in opwinding, zelf keuzes kunnen maken, zelfvertrouwen, lichaamsbesef, optimisme, doorzettingsvermogen, etc. Welke concepten een individuele hond bezit is afhankelijk van de eerdergenoemde aanleg door raseigenschappen

Om de concepten van een hond te ontwikkelen gebruiken we korte spellen (oefeningen). Deze spellen worden bij voorkeur opgezet door middel van shapen. Misschien beter bekend als clickertraining.
Bij shapen moet de hond zelf in kleine stapjes op zoek naar de oplossing en leert hij zelf nadenken en keuzes maken. Dit betekent dat hij controle krijgt over het verkrijgen van een beloning. Doordat de hond controle ervaart te hebben, vergroot dit het zelfvertrouwen van de hond.

maatwerk training hond

Wat kan je verwachten

Elke hond is anders en heeft daarom zijn eigen unieke karakter, zoals eerder genoemd. Ik stel daarom voor elke hond een trainingsprogramma op maat samen. Dit gebeurt uiteraard in nauw overleg met jou als belegeider van de hond. We starten met een eerste consult, waarin duidelijk wordt hoe jullie training eruit komt te zien. Waar wil je aan werken? Welke behoeftes heb je zelf en wat heeft jouw hond nodig?

Kortom: We kijken naar welk gedrag we willen veranderen, welke concepten horen hierbij en willen we ontwikkelen? We oefenen de bijbehorende spellen (oefeningen) die deze vaardigheden versterken. De hond zal deze concepten steeds beter beheersen, wat weer naar de praktijk word vertaald. Voor de hond word het voor de hand liggend om het geleerde gedrag aan te bieden.

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Met mijn begeleiding en jullie eigen training op maat gaan we samen werken aan een positief resultaat. Voor zowel de hond als voor jou, voor een liefdevolle relatie die is gebaseerd op wederzijds vertrouwen, respect en begrip.

maatwerk training

Wat klanten zeggen

Nella Romeijn
Nella Romeijn
Echt een hele fijne uitlaatservice met goede tips Saar is weer hond geworden
patricia opdebeeck
patricia opdebeeck
Elke week ben ik met Sieb, een Friese Stabij, te vinden bij Britt voor detectie. Britt is ontzettend enthousiast en geduldig. Soms is het voor Sieb een uitdaging om bij de les te blijven, maar gelukkig weet Britt steeds raad. Een echte aanrader voor iedereen die zijn hond een mentale uitdaging wil geven.
Rowena Nipius
Rowena Nipius
Onze hond Kenji gaat altijd heel erg graag met Britt mee! Britt heeft kennis van zaken en dat merk je. Ze kent Kenji inmiddels door en door en weet precies hoe met hem om te gaan. We vertrouwen het volledig als hij met haar meegaat.
Jeanette Pepper
Jeanette Pepper
Britt heeft kennis van zaken...ehh honden. Ze leest de hond goed, neemt de tijd voor hen en ze is lief voor ze. Onze lab gaat heel erg graag met haar mee en heeft twee keer in de week een fijn moment met Britt en de andere boefjes. Daarna slaapt hij als een blok. Blij met haar!!
Thea de Prez
Thea de Prez
We zijn pas verhuisd naar Zevenhuizen en moesten noodgedwongen afscheid nemen van onze vorige uitlaatservice. Maar Britt bood uitkomst. Onze Luna voelde zich in no time thuis bij Britt en zij zijn nu de grootste maatjes. Luna en wij zijn ontzettend blij met Britt.
Linda Onderwater
Linda Onderwater
De beste uitlaatservice die je kan hebben voor je hond! Ons Henkie wacht altijd vol ongeduld op Britt 😁
Jacoline Hoogerwaard
Jacoline Hoogerwaard
Riff is ontzettend lief, maar best onzeker wat betreft andere honden. Na wat vervelende gebeurtenissen is hij gaan uitvallen. Na een kennismakingsgesprek met Britt werd ik al een beetje gerustgesteld. We zijn het privé traject aangegaan en kregen elke keer nieuwe tools! Wat is dit leuk! Riff vond het geweldig om aan de slag te gaan en pakt het super op. Stapje voor stapje zien we verbetering. Ik zou eigenlijk iedere hondenliefhebber een dergelijk traject met Britt aanraden! Je leert kijken naar je hond, naar andere honden kijken en daarop te anticiperen! Zo waardevol ❤️ we zijn er nog niet maar we blijven lekker oefenen!